Coaching en training

Of je nu ondernemer bent, verkoper of manager. Er komt een punt waarop je denkt: Hoe nu verder? Hoe kan ik met mijn team, mijn onderneming of zelfs alleen de volgende groeistap zetten? Waar wil ik heen en welke weg moet ik volgen? Als je al een tijdje op dit punt staat, dan is het hoog tijd om eens met mij te praten. Dat kost niets en kan je veel opleveren.

Resultaatgerichte coaching is een van de methoden om uit zo’n impasse te geraken. Het is effectief én efficiënt. In korte tijd kan ik je op de voor jou juiste weg helpen. Je tot inzichten brengen die je nodig hebt om te groeien of om uit een blokkade of dilemma te komen.

Veel mensen (en vooral managers) denken vaak dat ze zelf in staat moeten zijn om uit dergelijke situaties te komen. Natuurlijk probeer je het eerst zelf, maar de valkuilen waar je in terecht kan komen zijn legio. Cirkelredeneringen, uit het oog verliezen wat echt belangrijk is, te ambitieuze doelstellingen, of te veel achteruit kijken. Om er maar een paar te noemen. Twijfelen leidt alleen maar tot nog meer tijdverlies.

Mijn filosofie: doen wat werkt

Dat kan voor ieder bedrijf of persoon anders zijn. Rasondernemers zijn vaak anders dan technische specialisten. Bulkgoed verkoop je anders dan MRI- scanners. De een wenst een persoonlijke aanpak, de ander een ‘in-company’-aanpak. De een heeft veel tijd, de ander weinig.

Ik houd zoveel mogelijk rekening met dergelijke situaties en doe wat het snelst resultaten brengt. Vaak is het coaching, of een combinatie van coachen en trainen. Voor groepen is e-learning in combinatie met trainen in vaardigheden meestal geschikt. Voor iedere ontwikkelvraag ontwerp ik een specifiek programma dat ik vooraf met je bespreek. Daarom is iedere coaching of training anders, maar wel effectief.

De voordelen zijn overduidelijk. Gebruikte voorbeelden, opdrachten en situatieoefeningen liggen heel dicht bij jouw praktijk of dat van de groep. Ze zijn herkenbaar en geloofwaardig. Je bent daardoor geneigd eerder te accepteren dat je er echt iets aan hebt en durft het nieuwe gedrag eerder in de praktijk toe te passen. Dit maakt de leertijd korter en de effecten groter.